od nazempline.sk 16.11.2016 o 10:30

Kuchár Zemplína

Začiatkom jesene prišli do Michaloviec špičkoví kuchári zo Slovenska aj zahraničia. Prilákal ich sem 4. ročník súťaže Kuchár Zemplína.



Súťaž už tradične organizuje SOŠ obchodu a služieb v Michalovciach. Do odbornej poroty zasadli medzinárodní porotcovia z Anglicka, Poľska, Česka i Slovenska. Hodnotili jedlá, ktoré súťažiaci z celého Slovenska vykúzlili za 45 minút naživo, pred očami desiatok zvedavcov. Téma bola pútavá - jeseň na tanieri.



Porota hodnotila predovšetkým chuť jedla, kreativitu, ekonomiku a hospodárnosť, správnosť technologických postupov, ako aj hygienu, predprípravu pracoviska a kalkuláciu.



Všetci súťažiaci predviedli to najlepšie zo svojho kuchárskeho umenia, aby čo najlepšie obstáli v silnej konkurencii. Škola už teraz pripravuje plány na rok 2017, v ktorom sa uskutoční jubilejný 5. ročník.



Kto zvíťazil, ako porota hodnotila výsledné výtvory, aj zopár zaujímavých pikošiek sa dozviete v nasledujúcej reportáži.



Komentáre